Omstilling til lokale råvarer i restauranter og kantiner med Line Rise Nielsen

 

Denne podcast er sponsoreret af Koalition og FoodSHIFT 2030.

Hvordan bliver den bæredygtige omstilling håndgribelig og virksom og ikke mindst nemmere at kommunikere for professionelle køkkener, der gerne vil handle mere lokalt? Mød Line Rise Nielsen, Lab Leader i FoodSHIFT 2030 og stifter af Changing Food. Line udvikler et nyt værktøj til køkkener i det offentlige og private, der skal gøre det nemmere og mere gennemsigtigt, hvordan de gennem indkøb selv kan bidrage til at styrke forbindelsen mellem by og land. 

Hvorfor er det vigtigt at handle lokalt, og hvordan kan lokalt defineres på nye måder? Line giver os et historisk tilbageblik med bud på, hvorfor vores madsystem ser ud, som det gør. Hun peger på et nødvendigt eksportkollaps, hvor madsystemet ikke er båret af markedskræfter og eksport, og hun gør op med vores gængse landbrugsproduktion, hvor monokulturer dominerer og betyder en heftig efterregning i forhold til sundhed og miljø.

Produceret af Solvej Kyung-Sook Christiansen og tilrettelagt af Marie Sainabou Jeng.

Du kan også lytte her:

Foto: Rasmus Poulsgaard for Madland

Line Rise Nielsen

Fødevarepolitisk direktør i Changing Food og Lab leder i FoodSHIFT 2030.

FoodSHIFT 2030 er et europæisk forandringsprojekt bestående af ni Accelerator Labs i byer over hele Europa.

De forskellige labs samler og udveksler viden med hinanden under ledelse af Københavns Universitet.

Målet er at skabe innovative løsninger, der kan understøtte omstillingen til et mere bæredygtigt, klimavenligt og plantebaseret fødevaresystem.

FoodSHIFT 2030 og Madland samarbejder om formidlingen af projektets erfaringer og resultater.

Bliv klogere på FoodSHIFT 2030 på vores hjemmeside, og følg os på Instagram og Facebook.

 
Next
Next

Regenerativt jordbrug med Sandra Villumsen